Pihka kolmosiin

Maanantaina käytiin Pihkan kanssa ATT:llä kisaamassa viimeinen startti kakkosluokassa. :) Itse olin ollut talkoilemassa sisäänheittäjänä kaikki ykkösluokan startit ja olin aivan poikki. Taisi muutenkin pääsiäisen kisat vähän painaa jo ohjaajalla. Pihkasta oli ihan kiva päästä taas tositoimiin kun oli joutunut viettämään pari edellistä päivää turistikoirantehtävissä. Talkoiden jälkeen kiiruhdin kakkosten hyppyratojen aikana äkkiä kotiin hakemaan koiria. Matkalta vähän mukaan vahvempia aineita (battery ja suklaata) ohjaajalle, että pysyy tolpilla.:D

No ekalta radalta otettiin nolla, voitto ja SERTI. Sitä myöten meikäläisen näkee kolmosissa kahden koiran kera kahdessa eri säkäluokassa. :) Hieno fiilis jäi ennen kaikkea siitä, että kepeillä ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Tai kyllä Pihka siinä vähän horjahteli, mutta sai pidettyä rytmistä kiinni. Eikä siis ehditty käymään tässä välissä yhtään keppejä kokeilemassa, vaan oli luotettava, että koira osaa ne. Pihka ei nyt ottanut ratatyöntekijöistäkään häiriötä, vaikka niitä keltaliivejä sikisikin jokapuolella. En mä oikeastaan muuta korjattavaa radasta näe kuin sen, että hieman myöhässä olin tuossa puomia ennen olevassa valssissa ja siten jäin pikkasen Pihkan eteen siinä. Ikävästi Pihka myös liukastui tuossa keppien ja putken jälkeisellä hypyllä jossa valssasin. :( Puomilla kontaktille osui etujalat, mutta etujaloiksi ei okein parempi osuma voisi olla. Luulen, että etujalkaosuma johtui siitä, että Pihkalla osui puomin ylösmenolle ensimmäisenä takajalat. Hassua. Matalalla puomilla sillä oli jonkin verran sitä, että tuli puomille ns. takajalat edellä ja siten osumat alastulolla tulivat myös etujaloille, ei siis pystynyt siitä rytmittämään takajaloille. Täyskorkealla puomilla en ole aikaisemmin ainakaan huomannut, että olisi tullut takajalat edellä. Enemmänkin olen kiinnittänyt huomiota siihen, että etujalat tulevat aika ylös ylösmenokontaktilla, muttei kuitenkaan virheeseen asti.
 Alla nousunolla video


Eldan kanssa kisattiin taas vastaavasti jo sunnuntaina kolmosissa ATT:llä. Todella harmittava alastulovirhe ensimmäisellä radalla. Itseasiassa luulin, että tehtiin nolla ja katsomossakin luultiin niin. Aika oli oikeasti aika törkeen kova, mutta meillä olikin tullut jostain vitonen. Kukaan ei tiennyt mistä se oli tullut kun asiaa tiedustelin, eikä tuomarikaan muistanut häneltä kysyessäni. Viimein sitten selvisi tuomarisihteerin kautta, että tuomari oli nostanut puomin alastulovirheen vasta kun olimme maalissa ja aluksi tuomarisihteerikin oli kerennyt merkkaamaan nollaksi. Sinäänsä kontakti tuomion olisin hyväksynyt ilman epäilyksiä, mutta minusta on vähän epäreilua nostaa käsi virheestä viiden esteen päästä tilanteesta kun ollaan maalissa. :( Tuli vähän sellainen olo, että jos rima ois tippunu niin tuomari ois unohtanu koko puomivitosen, mutta kun mentiin kokoajan kontaktit aika tipalla niin päätti sitten sakottaa jossain kohtaa ja se oli sitten maalissa se. Videota hidastaessani omasta mielestäni oikea etutassu osuu kontaktille kun vertaa puomin kontaktin rajaa puomin alta, mutta kuvakulma on sen verran huono, etten varmaksi mene sanomaan. No ei myö oltu ainoita maxi kolmosissa joille tuomiot oli olleet vähän kyseenalaisia. Talkoillessani ykkösissä huomasin, että tuomari antoi sielläkin tuomioita aika myöhään ja kävi useampaan otteeseen korjailemassa tuomioita pöytäkirjaan radan jälkeen. Nähkääs sitten tämän tuomarin tyyli tuomaroida. :/ Ja vaikka kisassa olikin elektroninentunnitin kontakteilla ei sen tunnistaminenkaan pitäisi kestää niin pitkään. Nii eikä elektroninemtunnistin ole mikään aukoton systeemi. Mustia pisteitä kuulemma löytyy ja hipasuja se ei tunnista. Ekalla radalla Eldan puomihan oli todella hidas. Sehän suorastaan ravasi lopussa ja siksi mun rytmityskin kusi kun se ei tullutkaan täysillä loppuun asti ja vapautin vähän turhan aikaisin. Toisen radan puomi taas oli hyvä ja siinä Elda tuli kauniisti loppuun asti. Toisen radan mä kyllä tyrin lahjakkaasti. Sen kerran kun Elda kääntyy väärältä putkensuulta pois niin mä turaan ja pahasti, mutta minkäs teet kun pasmat menee sekaisin niin nehän menee. :D Eldahan teki oikein hienon itsenäisen puomin jota videolla ei kokonaan näy, tosin vapautti itse itsensä kun minua ei kuulunut. Todella hyvä fiilis jokatapauksessa Eldan kanssa kisaamisesta. Se rupeaa oikeasti näyttämään siltä miltä pitääkin. Rytmitykset kohdillaan ja muutenkin niin tiukkaa rataa kuin vain voi mennä ja vauhti on aika kohdillaan. Pihkan maanatain  nousu onneksi piristi mun mieltä, kun tyrittiin kerta Eldan kanssa kaksi lähes täydellistä rataa. Alla Eldan sunnuntain radat. Ekalta radalta aika huikea aika.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Agilityn SM-kisat