Huh, huh! siirto luokalle 2

Viikonloppuna olin kisaamassa ekaa kertaa molempien kanssa samana viikonloppuna. Launataina Pihkan ja sunnuntaina oli Eldan vuoro. Viikolla oltiin käyty treenaamassa omatoimi treenessä Eldan kanssa putki-puomi- erottelua ja toimikin tosi kivasti. Molempien kanssa treenasin lähdössä pysymistä. Pihka kun edellisellä viikolla Jarin treeneissä lähti muutamaan otteeseen ennen aikoja ja jouduin palauttelemaan lähtöön. Nyt otin pitkän matkan lähtöjättöjä ja kas kumma pieni Pihkasika varasti muutamaan otteeseen, mutta hoksasi heti, että tekemään ei pääse jos varastaa. Huomasin myös, että Pihka reagoi lähdössä mun käden nostoon ja ennakoi.  Nyt tein käsihäiriöitä ja kaikkee kiusaa ni rupeshan se persus pysymään siellä maassa. Torstain treeneissä ja kisoissa odotti hienosti lähtölupaa. Treenattiin Pihkan kanssa viikolla keinua, joka rupes toimimaan todella kivasti. Kisoissa päästiin testaamaan keinua vain yhdellä radalla. Vaikkei Pihka ihan sillä teholla juossut puomia mihin tähdätään, juoksi se kuitenkin hienosti loppun asti ja olen oikein tyytyväinen. Paranee siis kokoajan. Puomia treenattiin pitkästä aikaa ihan omana treeninä jotta saan taas palkattua siitä sitä. Yli 90 asteen käännökset sujui kivasti ja muutenkin Pihka erotteli hienosti putken ja kepit puomin jälkeen. :)

Torstain Jampan ratatreeneissä Eldan kanssa täräytettiin nolla heti alkuun ja ei edes paljon korjattavaa jäänyt. :) Pihkan menokin tuntui todella hyvältä. Radalla mentiin puomi kahteen kertaan toisessa kännyttiin yli 90astetta josta ohjattiin kepeille ja toisessa oli se kinkkinen 80asteen käännös. Molemmissa hämyesteitä ympärillä. Päätin ettei oteta sitä 80asteen käännötä ollenkaan Pihkan kanssa koska siinä ei tekniikkatreeneissäkään ole vielä tarpeeksi hyvä onnistumisprosentti eikä siis valmis ratatreeniin plus samassa radassa kaksi haasteellista puomia on vähän liikaa.  Kokeiltiinkin siihen yli 90astetta käännökseen vähän erilaisia ohjauksia. Perus jättäytyminen ja kääntökäsky toimi kivasti. Pakkovalssi kepeille niin että leijeröin puomille mentäessä kepit toimi tai onnistui, mutta Pihka liikkui vähän huonosti minua kohti kun nökötin paikallani. Sitten kokeiltiin vielä käännöstä kepeille samalla ohjauksella kun tein Eldan kanssa kyseisen kohdan eli valssisylkkärillä, mutta siinä ei Pihkan jalat löytäneetkään kontaktille. Eikä jääty muutaman kokeilun jälkeen hinkkaamaan. Luulen, että Pihka ei ihan kestänyt niin voimakasta liikettä siinä tiukassa käännöksessä plus en oikein ehtinyt tarpeeksi ajoissa ohjaukseen. Tiukoissa käännöksissä toimii se, että sillä on rauha suorittaa se, käsky tulee ajoissa ja jäyttäydyn tarpeeksi taakse enkä rynni liian eteen. A-este kääntyi myös tiukasti hämyesteineen ja oli haastava. Kokeiltiin sokkarisysteemin toimimista Pihkan kanssa siihen ja voi että se oli magee. Maksin kanssa en olisi tehnyt vastaavaan kohtaan sokkaria, enkä medinkään jonka kanssa olisi ollut pysäytyskontaktit, mutta voi että se toimi hienosti Pihkan kanssa. Jari on painottanut viimeaikoina mulle aika paljon  sitä että mun pitää ohjata Pihkaa niin kuin mediä ja lukea rataa myös sen mukaisesti. Joka treeneissä on avautunut uusia oivalluksia medi ja maksi ohjaamisien eroihin ja rupean kokoajan paremmin ja paremmin hahmottamaan Pihkan linjoja. Ollaan saatu kyllä just sellasia pieniä tärkeitä oivalluksia noissa viikkotreeneissä joita oon työstäny päässäni. oli se vaan sit kuiteski hyvä idea ottaa nuo koirat samaan ryhmään, vaikka välillä tuntuu omalle pääkopalle aika haastavalta miettiä molempien kuvioita. Toisaalta tossa mä parhaiten opin. Jarin treeneissä on tullu Eldalle ja mullekin tosi hyviä vinkkejä tekemiseen sellaisia etten ole osannut ajatellakaan , että voisin ohjata sen noinkin ja ovat toimineet Eldan kanssa ihan uskomattoman hyvin.

Lauantaina Pihkan kanssa siis kisaamassa. Ekalta radalta hurautettiin sitten saman tien se voittonolla ja SERTI, joten siirryttiin kuudennella kisastartilla jo kakkosluokkaan. Vähän yllätyksenä minullekin. :O Mulle kävi kisoissa vielä sellainen kämmi, että luulin meidän ensimmäisen startin olevan viereisellä radalla johon olin tietty suunnitellut kuviot ja kaikki. Sitten kuulutetaankin medien rataantutustuminen viereiselle radalle josta ei ollut mitään hajua millainen se oli. Ei siinä muuta, mutta oltiin starttivuorossa ensimmäisinä Pihkan kanssa. No pieni paineharjotus mulle. ;)

Välissä mentiin kotiin lepäilemään ja odottelemaan kakkosten kisojen alkamista. Ekalta kakkosten radalta saatiin hylly kun Pihka lipsahti takaakiertoon. sinäänsä mun ois sen verta pitänyt tuntea koirani joka lähtee aika helposti hakemaan takaakiertoja ja ottaa hieman haltuun, mutta sinnepähän sujahti, enkä osannut kyllä missään määrin sulavasti jatkaa rataakaan. :D Mulle tuli vielä joku jäätävä mielenvikanen idea siitä, että testaampa kestääkö Pihka kuinka paljon hetsausta ja vedätystä kepeillä. Oli kyllä vähän ilkeä temppu heti virheen jälkeen ajaa toinen uudestaan virheeseen, mutta eipä sille traumoja tuntunut jäävän. Muuten olin rataan tyytyväinen. Vikalta radalta joka oli minusta haastavampi kuin se eka kakkosten rata tehtiin hieno Nollavoitto Luvan kera. Tosi tyytyväinen olen Pihkan menoon ja tuntuu että rytmitys rupesi loksahtelemaan aika kivasti kohdilleen. Puomit oli todella loistavat ja niistä saatiinkin kehuja tuomarilta.

Tuntuu että kisa kisalta Pihkalla vauhti vaan kasvaa tietty kun rutiinia ja varmuus lisääntyy kokoajan. Kisarutiinitkin rupeaa Pihkan kanssa aikalailla muodostumaan. Ennen startteja olen nyt tehnyt niin, että olen vetoleikkinyt sen kanssa vähän, mutta palloihin se on saanut koskea vasta tuplapallonmuodossa startin jälkeen. Kokeilin Vantaalla palkata vetonarulla startista tultaessa ja Pihka kattoa muo, että totako meinasit tarjota? Nyt pallot tänne niinku olis jo! Vetonaru on toiminut kuitenkin lämmittelyvaiheessa ja huippupalkan saa sitten itse töiden jälkeen. :)


Sunnuntaina kävin aamusta juoksemassa Pihkalle palauttelevan ravilenkin ja itselleni avaavan lenkin Eldan kisoja varten. Eldan kanssa käytiin kisaamassa sunnuntaina kahdella radalla Tuloksilla 10 ja 5. Tarkotus oli Eldan kanssa tehdä riskirataa hirveellä vedätyksellä. Haluan siis siedättää sitä kisatilanteissa siihen, että kestää hullluakin vedätystä eikä iske hätä ja hosuminen kun mamma jätti hänet yksin tekemään. Molemmilta radoilta tuli yhdet rimat alas, joista en muista kauheasti muuta kun että kuulin räsähdyksen. Mulla tais olla niin kiire aikataulu mun ohjaussuunnitelmissani, ettei ollu aikaa keskittyä rimoihin. Hyvä siis ettei oma keskittyminen herpaantunut niistä, niin kuin yleensä. Hyppärin rimapudotuksen näin maalissa ja se tuli keppien jäkeisen hypyltä johon tein sokkarin. Oltiin tuloksella viisi sillä radalla neljänsiä ja aika oli kyllä hyvin kilpailukelpoinen, vaikka kyseessä oli hyppäri jolla yleensä jäädään suhteessa enemmän kuin agiradoilla. Ekalla radalla ei tietoa rimasta. Oisko ollu keinun jälkeinen rima jossa vedätin suorastaan törkeesti, mutta lopun sokkariin ehtiminen oli vaan niin magee juttu. Sillä radalla tuli harmillinen kepeille vienti virhe kun myöhästyin hieman mun kiireisestä ohjausaikataulusta kun en päässyt edellisestä tilanteesta levähtäneen valssin vuoksi tarpeeksi ajoissa liikkeelle. Hyvä meininki oli ja tällästä asennetta haluan itselleni. Eldalla oli tosi hyvä vire! Radat eivät tulleet videolle kun en jaksanut ruveta ketään ahdistelemaan kameroineni.

Pihka oli tietysti sunnuntaina korkannut ominlupinensa kostoksi kotiin jättämisestä palkintosäkkinsä. En tiennyt, että noi säkit on noin haperoa tekoa. Säkki oli nätisti sille jätetyllä paikallaan, mutta siihen oli ilmestynyt aukko. Punnitsin pussin henkilövaalla ja sen mukaan 3kg säkistä ois hävinny joku 400gramma. Onneks ei sen enempää sentäs syöny, vai tultiinkohan me kotiin ja keskeytettiin se puuhistaan. Aika turvonneena se ainakin ovelle asteli ja silti oli sitä mieltä, että hänkin ois tarvinnu muka iltaruokansa. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihka on astutettu!

Olen niin innoissani vuodesta 2019!