Siirry pääsisältöön

Putkihullu!

Käytiin Pihkan kanssa aamusta juoksemassa ja tarkastelin sen ravia samalla. Hyvin ja rennosti se ravasi, mutta takaa askellus oli kyllä omaan silmään normaalia ahtaampi. Eli voipi hyvinkin olla jumia. Tiistain episten puomin hitaus saattaa johtua siitä. Onneksi hierontaa on tiedossa ja sain aikaistettua meidän aikaa vielä viikolla. Liukkaat kelit, muutama putkeltatuloliukastuminen ja toki keinu ja keppitreeni eivät ole mikään vähiten rasittava yhdistelmä.

Eilisiin viikkotreeneihin päätin ottaa mukaan pelkästään Eldan ja Pihka sai jäädä kotia isännän kanssa. Vastassa meitä treeneissä oli melko vaikea rata. Oli muutenkin ehkä hyvä, että Pikkelssi jäi kotiin, sillä se rata olisi ollut sille ihan liika vaikea. Meillä oli Eldankin kanssa sellasta tusaamista, mutta taas tuli pari hyvää oivallusta muutamaan kohtaan. Pitää vaan tehdä niiden kanssa ajatusjumppaa, että osaan asiat sisäistää ja siirtää luontevasti sinne käytäntöön. A-putkierottelu tuntui Eldan kanssa olevan aika ylivomaisen haastava. Puomilta käännyttiin ensin yli yhdeksänkymmentä astetta takaisin jonka jälkeen oli hyppy ja siitä sitten A-esteelle jonka sivuilla hörötti putkenpäät.  A-esteelle oli siis tarkoitus mennä. Kohta oli haastava siksi, että koira ei heti puomilta lähdettäessä nähnyt A-estettä, jolloin Elda ainakin lukitsi putken todella vahvasti. Sitten taas kun otin sitä esteen jälkeen vähän haltuun se nappasi jo toisen putken pään. En saanut yhtään edetä, vaan oli oikeesti pysäytettävä oma vauhti tyystin, sillä pienikin puskeva liike ajoi sen putkeen. Sain mä sinne A:llekin toisinaan, mutta ei jäänyt kovin vakuuttavaa osaamista asiasta. :D Ne putkiA ja -puomi erottelut on todella haastavia jos joudun käymään suoristamassa linjaa jotta koira näkee esteen. :( Tuli nyt sitten Eldan treenilistallekkin tekstiä. :D Niin ja treenasin lähtöjä samalla niin, että vapautin Eldan liikkeestä ja en kyllä saanut rimaa tippumaan kertaakaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Pihka Luonnetestissä

Päästiin Pihkan kanssa peruutuspaikalle sunnuntaina luonnetestiin. Siellä oltiin Amstaffien ja Staffien seassa. Ei tarvinnu hävetä isojen koirien seassa, sillä Pihka veti oikein mallikkaasti. Tuomareina olivat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi. tuomarit tykkäsivät Pihkasta kovasti.
Pihka Luonnetesti 172p +++ Toimintakyky +1a KohtuullinenTerävyys +1a Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshaluaPuolustushalu +3 Kohtuullinen, hillittyTaisteluhalu +2b kohtuullisen pieniHermorakenne +1a Hieman rauhatonTemperamentti +3 VilkasKovuus +1 Hieman pehmeäLuoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoinLaukauspelottomuus +++Laukausvarma
Tiesin että Pihka tulee saamaan Eldaa paremmat pisteet, mutta en uskonut että ihan noin hyvät. Kuvittelin että ois ollu jotain 130-150 luokkaa. Eldan ja Pihkalla oli samaa ainoastaan Kovuus ja Taisteluhalu. Nämä olin veikannutkin etukäteen samoiksi. Kumpikin mun koirista taitaa olla sellaisia mamman muusukoita että mun kanssa leikkivät, mutta vieraita ei lähdetä ha…