Kuka kiusaa ja ketä?

Pihka on tähän mennessä ollut se meidän perheen kiusankappale. Eldasta on kuitenkin sterkkauksen jälkeen kuoriutunut salakavala kiusaaja. Elda ei liiemmin kotona välitä leikkiä leluilla, mutta Pihka tykkää touhuta niillä itsekseenkin. Meillä on ollut testissä ns. kotiintulolelu. Pihkalla on huono tapa kotiin tullessamme (joko koirien kanssa tai, että ne odottavat kotona) napata suuhunsa minun joku kenkä ja lähteä sen kanssa rallattelemaan. Olen todennut, että se on vaan niin tohkeuksissaan tilanteesta, että sen on saatava suuhunsa jotain johon intoansa purkaa. No olen ottanut käyttöön "kotiintulolelun" jonka nappaan kaapista ja annan sen leikittäväksi ja vähän ajan päästä otan sen pois ja se menee odottamaan seuraavaa kotiintuloa. Joku voi ajatella huonona ideana tätä koska lelu tekee tilanteesta kiihdyttävän. Kotiintulo on ollut kuitenkin tähänkin asti kiihdyttävä tilanne, vaikka en ole huomioinutkaan  koiria, mutta koska Elda on niin täpinöissään tilanteesta ja kiihdyttää myös samalla Pihkaa. Pihka haluaa jotain suuhunsa kun kiihtyy ja nappaa yleensä kengän. :( No nyt kotiintulolelu on niin kova hitti, että Elda on ruvennut nappaamaan lelun itselleen ja lähteekin leikkimään sen kanssa. Sinäänsä tilanne toimii mainiosti koska molemmat koirat ovat jaloista pois, sillä Pihka tietysti kyttää Eldalta sitä kotiintulolelua ja siten myös rauhoittuu ja keskittyy siihen. :) Ihan selkeesti Elda tekee lelun nappaamisen ihan kiusallaan Pihkalle. Täytyy kai kohta hankkia molemmille kotiintuloleut kun vaikuttavat niin hittikeksinnöltä. Muutenkin Elda on välillä ottanut tahalleen noita normi leluja lattialta ja ärsyttänyt sillä Pihkaa kun tietää, että se tietty haluaa sitä lelua mikä Eldalla on.
Pihkaa harmittaa kun Elda omii "kotiintulolelun"

Toinen asia missä Elda tuntuu tekevän kiusaa Pihkalle on Pihkan nukkumapaikan vienti. Omia petejä varsinaisesti kummallakaan ei ole, mutta molemmilla kuitenkin suosikkinsa tietyissä tilanteissa. Pihkalla on eteisessä semmonen vähän ylipieni peti pentuajalta. Pihka tykkää kuitenkin mennä sinne nukkumaan aina yöksi. Muutenkin Pihka tykkää nukkua yönsä ulko-oven luona. Kai hänellä on se ilmottajan rooli annettu. :D Elda ei ole tästä pikkupedistä oikein koskaan välittänyt, mutta yllättäen on ruvennut kömpimään sinne illalla nukkumaan. Eldahan ei petiin edes oikein mahdu, vaan rotkottaa puoliksi ulkona, mutta nyt on yllättäen tykästynyt petiin. Muutaman kerran olen löytänyt Pihkan vähän vaikeana eteisestä pedin luota kun joku onkin vallannut hänen yösijansa, mutta tyytynyt pedin läheisyyteen lattiapaikalle. Nyt selkeesti Pihka on sitten iltaisin tullut Eldan suosikki paikalle nojatuolille nukkumaan jos hänen punkka on varattu.

Myös hihnalenkeillä Elda vähintäänkin kerran yrittää saada aikaiseksi hepulileikit ja käy kiusoittelemassa Pihkaa mukaan. Ja todellakin siis  Elda on se leikkiin haastaja ja homman aloittaja. Siitä on kyllä tullut joku pentu sterkkauksen jälkeen. Kokoajan pilke silmäkulmassa ja kiusanteko mielessä. :D
 Kiusattu ja sen kääntyvät korvanpäät :D

No sitten treeneistä. Eldan kanssa kertailtiin pitkästä pitkästä aikaa pöytää ja otettiin erilaisia keppejä. Pihkan kanssa ollaan treenattu sitä keinua. Päähän menoa oon koittanut vahvistaa erikseen, mutta ei toimi ihan vielä kokonaisuudessa. Menee kyllä päähän heti kun keinu on maassa, mutta ei juokse sinne saman tien, vaan vasta kun keinu on laskeutunut. Samaa ongelmaa oli aikoinaan Eldan kanssa ja se keinu parani ja parani mitä enemmän tuli varmuutta hommaan. Tehtiin Pihkan kanssa puomi-putki erottelua. Täytyy sanoa, että Pihkaa vetää puomi melkeinpä enemmän kuin putki. Selkeesti Pihka osaa myös erottaa käskyt toisistaan. Eldalla erottelu toimii lähinnä ohjaamisella ja rytmittämisellä. Käsky on enemmänkin sitä tukemassa, mutta Pihka kuuntelee selkeästi käskyjä ja puomille meni joka kerta oikein. Tilanteessa jossa kuului mennä putkee, mutta Pihka meinasi jo mennä puomille, mutta pysähtyi ennen puomia kun tajusi, että ei se tänne muo käskeny. Minun pitää muistaa antaa putkikäskytkin vaan tarpeeksi ajoissa enkä luota pelkkään ohjaukseen, kun Pihka niitä käskyjä selkeästi kuuntelee. Otettiin myös pari puomia niin, että Pihka lähti paikalta hypyn takaa ja minä olin puomin varrella jo kutsumassa. Kisoissahan puomi voi olla jo toisenakin esteenä, joten kai sitä puomia on noinkin syytä treenata. Osumat tulivat alastulolla aika ylös varmaan siksi, että Pihka ei saanut niin kovaa vauhtia paikalta lähdettynä, mutta osui molemmilla jaloilla kuitenkin. Kokeiltiin hieman myös keppejä ja että rengas oli keppien päässä syöttinä. Ei häiriintynyt renkaasta omalla kentällä yhtään, joten ehkä se episten keppivirhe johtui siitä, että Pihka ei osannut hahmottaa niitä vieraita keppejä. Keppivauhti on hieman hidastunut, joten täytyy ottaa ens viikolla treeniä hieman vinoilla kepeillä, jotta saa haettua taas paremmin rytmiä ja tekniikkaa kepeille.

Tokon kapulanpitoa treenattiin eilen niin, että otin käsihäiriötä mukaan. Kivasti toimi. Vähän testailin kaukoja. Pihka meinaa vähän istumaan noustessa liikkua eteenpäin, joten pitää nyt miettiä sitä, että miten saan sen pysymään samassa paikassa kaukoissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit