Touhuja monia

Aloitetaan nyt vaikka AgilitynPiirinmestaruuskisoista

Lauantain piirinmestaruuskilpailuita ennen ei päästy Eldan kanssa viikolla yhtään treenaamaan, kun ei oltu varmoja oliko syönyt myrkkyruokaa metsästä, vai oliko joku vain ruokkinut metsän eläimiä. Elda siis oli tarkkailun alla, ja koska merkkejä myrkytyksestä ei tullut muutamaan päivään, uskaltauduimme kisoihin.

Yksilöissä ekalta agiradalta saatiin melkein alussa jo hylly, kun merkkasin takaakiertoa liika ajoissa, ja tunnetusti Eldaa ei ohjata mitenkään super ennakoivasti, joten hyppy väärin päin. Puomilta juoksi sitten rajusti läpi, joten juostiin sitten puomi takaisin päin, josta se myös varasti ennen vapautuskäskyä putkeen. Ärsyttää se että jos ei käy heti palauttamassa joka kisan jälkeen kontakteja, niin ennakoi kovasti. Halusin myös kokeilla ottaa puomilla sivuetäisyyttä, koska hylly oli jo alla, ja eihän se taas kestänyt sitä kisoissa, vaikka treeneissä kestää hyvin. :(

Hyppyrata oli todella hyvä ja tuntui nopealta. Ainut että alussa merkkasin pakkovalssia juuri kun Elda oli okserin päällä menossa, joten omaan piikkiin meni se rimavitonen. Harmitti, koska aika oli todellakin niin hyvä, että oltais voitettu rata ja saatu se meidän eka hyppysertimme. ARGH!

Joukkueradalla tehtiin kolmanneks viimeisellä esteellä Hylly. :( Siihen asti meno oli hyvää, mutta yksi ylimääräinen este sattui lopussa matkaan. NO onneksi meidän joukkueella ei tulokset olleet mitään häävejä, niin ei harmita niin paljoa. Kaikesta huolimatta meno tuntui Eldan kanssa todella hyvältä ja se on tärkeintä. Koira oli kunnossa.

Pihka Pikkelssi pääsi kisaturistina tekemään vähän agilityä minien lämmittelyesteillä ja sehän tekikin tosi pätevästi. Ei välitäänyt ympärillä olevista koirista ja ihmisistä, vaan keskittyi todella kivasti. PIhka seuraili myös nätisti kilpailuita radanreunalta, eikä kiihtynyt yhtään muiden katselemisesta. :) Tehtiin vähän kisapaikalla paikallamakuuta, seuraamista ja pysähdystreeniä, ja hyvin malttoi keskittyä. Hyvä Pikkelssi. Kyllä siitä tulee pätevä Agilitykoira ja Tokoiluunkin ainesta löytyy jos emännältä vaan löytyy. ;)

Pihkan RC:raporttia:
Ollaan saatu nyt kolmet treenit 90cm puomilla ja osuu liki 99 prosenttisesti, eli siis kokonaan kontaktin ohituksia on tullut ehkä se yksi per treenit. ( ei myö siis silti mittän sataa toistoa tehdä ;))Se ei siis ole se ongelma, vaan se että suurin osa osumista tulee etujaloilla. Lisäksi mulla oli todella isoja vaikeuksia erottaa taas etu ja takajalkoja, mutta tänään tuntui että rupesin erottamaan ne paremmin. Veikkauksena että joku 80 prosenttia osumista etujaloilla josta annoin vain yhden pallon ja naksun, enkä käyttänyt kuin hyvä sanaa. Tehtiin puomia molempiin suuntiin, niin että toisessa päässä putki ja toisessa päässä hyppy. Tuntui että ne JP:t tuli niistä, missä laitoin Pihkan ns. putkeen tai hypylle, niin että puomille tulo ei ollut niin suora. Siis niistä sai paremmin niitä JP:itä kuin kohtisuoraan puomille tuloista. Tässä nyt sitten pikkasen junnataan taas varmaan jonkin aikaa. :/

Pihka Toko:

Keskiviikkona oltiin taas tokokoulussa ja teemana liikkeestä seisominen. Siihen ei olla tehty mitään pohjia, koska ei ole ollut mitään hajua, miten lahden liikettä rakentamaan. Kaiken näkösiä ohjeita saatiin nopen pysähtymisen tekoon, ja siihen miten lähden opettamaan seisomista. Käskysanaksi otan SEIS, jottei mene sekasin näyttelyiden SEISO sanan kanssa.

Mätsärit:
Mätsäreissä käytiin viime maanantaina, ja oltiin nuorten punaisten toisia. Ekassa kehässä, meinas olla vähän pomppimista juoksemisessa, joten käytiin vähän joksemassa ennen punaisten kehää ja siellä juoksi sitten nätisti.

Sunnuntaina lähdettiin kasviksen kutsusta mätsäriin, ja mukana oli myös pihkan sisko Fanny. Saatiin kasvikselta hyviä ohjeita pönöttämiseen ja asetteluun ym. Ekasta saatiin sininen. Hiplauksessa Pihka käännähti jotenkin vinoon niin että tuomari joutui hiplaamaan sitä takaapäin, ja meikäläinen ei tajunnut kääntää sitä takasin ojoon. Pentujen sinisten kehässä voitettiin sitten koko ryhmä ja päästiin Bish kehään. Juokseminen meni muuten hyvin, mutta Bis kehässä jossa kokeilin juoksettaa sitä jo aika kovaa, niin meinasi vähän innostua edellä menevästä ja mopo keulia. :D Pönötti kuitenkin tosi maltillisesti. oltiin siis lopulta viidensiä. Palkinnot olivat todella hyvät, ja saatiin siis todellakin rahoille vastinetta. :)

Mä kun oon aatellu, et Pihkallehan on tullut kovasti massaa. Tietysti se näyttää Eldan vieressä pyylevältä kun Elda on lyhyessä turkissa. No sisko Fannyn vieressä näytti kirpulta, että se siitä massakaudesta ja ei sen puoleen nyt se rupeis olemaan aika kivoissa mitoissa. 11,5kg näytti puntari, eikä tunnu liian laihalta, mutta hoikalta kuitenkin. ;D
Lopuksi käytiin vähän porukalla tokoilemassa ja otettiin  luoksepäästäsyyttä ja paikalla makuuta. Pennuilla ei enää ollut ihan paras vire, mutta hyvin Pihka pysyi paikallaan.
Tällä hetkellä ollaan tehty se kaks minuuttii että käyn kerran välissä palkkaamassa.


Perjantaina käytiin vieraiden kanssa vähän heittelemässä koirille frisbeetä. Elda taas hieman diktaattorina ja Pihka kilttinä antoi tilaa kun tyranni koittaa hamstrata kaikkia kiekkoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit