tiistain treenilöitä

Alkuun tehtiin eteenkäskyn vahvistamista loppusuoria ajatellen. Vaikka Pihka irtoaakin hyvin, en ole varma osaako se eteen käskyä vielä tarpeeksi hyvin kun ei olla sitä treenattu sitte matolla juoksutuksen jälkeen. (Siinä käytin eteen käskyä) Kunnon loppusuoria on vaikea treenata hallissa, kun se on jaettu kolmeen pienempään treenikenttään. Kisoissa kun tulee vastaan viidenkin esteen loppusuoria, joissa en millään pysy enää kummankaan koirani matkassa. Eldalla loppusuorat on tosi varmat ja käsky hallinnassa. Pihkan kanssa pitäisi päästä testaamaan käskyn varmuus johonkin isommalle kentälle tai möllikisoihin jossa kunnon loppusuora. Ainakin kameraan päin tulemisessa oli haastetta koska seinä oli jo melko lähellä viimeistä estettä. Rimat oli 40 toista kertaa treeneissä. Aikasemmin hypännyt yksittäisiä esteitä 40cm. Hyppäämisessä ei näy kyllä omaan silmään ongelmaa. Kevyesti menee. :)

Sitten treenattiin ensimmäistä kertaa ohjauksia putken eri päihin puomin päässä. Aikaisemmin Pihka on saanut juosta vapaasti putkeen, kun olen keskittynyt vain osumiseen. Ohjaaminen oli todella vaikeaa sinne vastaisen pään putkeen. Ajotuksen kanssa sai miettiä ja hakea, eikä Pihka kyllä kauheasti kiinnittänyt huomiota mun suhaamiseen. Vähän sellasta hakemista, että kuinka voimakkaasti ohjaan ja millä ohjauksella se kääntyy mitenkin. Homma jätettiin hautumaan ja seuraavaksi pitää ottaa ylimääräset hämyesteet pois ja keskittyä vaan niihin putken päihin. :D Ei ollu todellakaan helppoa. Uutta ohjaamista oikeastaan itsellekkin, koska pysäytyskontakteilla homma ei tapahdu niin nopeasti ja mulla ois ongelmia ojo Eldankin kanssa ohjata tota vastasta putkee, vaikka sen kanssa kerkeisin parmmin ryysimään eteen, valssaamaan tai tekemään sokkarin.

Sitten otettiin puomin toisessa päässä ekaa kertaa ohjaamista esteille, niin että ympärillä hämyesteitä. Haastavaa, mutta toimi sentään paremmin kuin putki. Vähän pitää opetella vielä tuntemaan tota omaa ohjattavaa, että miten se reagoi mihinkin, missä tarviii käskyä ym. Samoin tuo seinän läheisyys toi haastetta ja oma liikekin loppui usein töksähtäen. Pihkalla tuppaa olemaan myös sitä, että kun kerran ollaan menty johonkin, niin se olettaa, että sinne mennään seuraavallakin kerralla, eikä seuraa yhtään minua. Hänen pitäs ymmärtää, että ei sitä agilityä niin tehdä, että aina mennäänn samaa ratapätkää, vaan esteet muuttuu. :D Tiukat kääntymet jäi seuraavaan kertaan kokopuomilla, nyt tehtiin vaan vähän kuivaharjotteluna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit