Nuuh, Nuuh

Kävin Eldan jan Pihkan kanssa kokeilemassa Sailan opastuksella vähän ns. peltöjälkeä. Mukana olivat Sailan koirien lisäksi Eldan veli Retu, joilla oli metsäjäljestä vähän jo kokemusta ja Pihkan veli Messi. Eli molempien koirieni kultaiset veljet olivat paikalla. Junioreille tehtiin tosi iisit jäljet. Katottiin kiinnostuisivatko hommasta. Kyllähän nuo menivät into piukassa. Nameja kerättiin mukaan ehkä joka kymmenes, kun piti edetä niin vauhdilla, mutta jäljellä pysyivät. Eldalle tein vähän kiemuraisempaa, vaikkei sekään ole aikaisemmin jälkeä tehnyt. Mä taisin laittaa sille nameja aivan turhan tiuhaan, koska se teki niin tarkkaa imuroiden jokaisen namin. ;D Eldalle vähän vaativampaa jälkeä seuraavaksi. Eldassa ois kyllä jälkikoiranainesta, enkä kyllä yllättynytkään sen pätevyydestä, koska se on aina ollut hyvä nenän käyttäjä. Mentiin ihan omilla hihnoilla, jotta voidaan nopeasti puuttua jos koira meinaa lähteä jälkeä takaisinpäin.

 
 Retu (Eldan veli)
 Elda

 Messi (Pihkan veli)

Pihkura

Lilli ja Saila (vähän kokeneempia, kuten kuvasta näkyy ;) )

Treenien jälkeen Elda, Messi ja Pihka kävivät vielä leikkimässä. Messi oli mukava uros siinä mielessä, että se oikeasti tykkäs leikkiä, eikä ollut turhan innokas narttujen perässä vouhkaaja. Elda sille yhden kerran vähän sanoi lopussa kun rupesi liikaa kiinnostumaan  ja messi uskoi kilttinä poikana heti.



Tänään käytiin päivällä hallilla treenaamassa agilityä. Laitoin Pihkalle ensimmäistä kertaa ponnarin nassuun, jotta silmäkarvat eivät häiritse. Se oli ensimmäinen ponnariviritys mun koirilla. Pakko oli nöyrtyä. ;D Pihkan kanssa keskityttiin  juokupuomiin pääasiassa ja lopussa vähän tehtiin pöytäkeinua.Trenattiin puomia siten että puomille menokulmat vaihtelivat ja puomin jälkeisen esteen paikka vaihteli hieman kokoajan. Este eri kohtiin ja asentoihin. Esteen ottamisessa puomin jälkeen ei ollut mitään ongelmaa ainakaan, vaan Pihka haki sen hyvin.  Lisäksi esteen ympärillä oli hämyesteitä, ei tarkoituksellisesti, mutta kun sattuivat siinä olemaan. Pihka otti aina sen loogisimman esteen hienosti. Vähän kyllä jännittää, että mitä siitä puomin jälkeisen elämän ohjaamisesta tulee. :D

Tsekkasin puomivideon kotoa ja tein vielä tilaston osumista. Ensimmäisellä osiolla toistoja oli 15kpl. Sitten treenasin Eldan välissä ja lopuksi otettiin vielä viisi toistoa. Yhteensä toistoja oli siis 20kpl. Niistä täydellisiä JP:tä oli 4kpl. Kolmenjalan osumia oli 2kpl (kaksi etutassua ja yksi takatassu tai toisin päin). 1Etu+1takatassu-osumia oli eniten yhteensä 7kpl. Hyviä yhden takajalan osumia oli 3kpl. Yhden etujalan osumia oli 2kpl ja molempien etutassujen osumia 0kpl. Kokonaan ohijuoksuja eli NR:ejä oli vain 2kpl. No mitä tästä voi nyt sitten päätellä. Selkeästi uusien haasteiden lisääminen toi haastetta, mutta kokonaan ohijuoksut ovat harvinaisia, joka on hyvä asia. Hyvä asia on myös  minusta se että etujalka osumia (siis kun pelkästään etujalat osuu) tuli vain 2kpl. Selkeästi Pihka siis yrittää hakea takajalkoja, koska jossain vaiheessa tarjosi nimenomaan niitä pelkkiä etujalkoa sinne kontaktille. Nyt kuitenkin melkein aina jos etujalka osui, niin osui yksi takajalkakin. :) Olen antanut nyt hyvistä yhden takajalan osumistakin JP-palkan, jotta olen saanut korostettua sille niiden takajalkojen tärkeyttä. Hyvältä siis vaikuttaa homma ja pääasia on että ei ainakaan loiki. Vastaavia treenejä toki tarvitaan lisää, jotta saadaan varmuutta.

Eldan kanssa treenattiin välistävetoja, takaakiertoja ja serpentiiniä viiden esteen rivillä ja estevälit olivat aika tiukat. Takaakierrot ja serpentiini sujui kuin unelma. Välistävedoissa ensimmäinen välistäveto on se ratkasevin ja siinä mun täytyy selkeästi stopata jotta saan sen siitä välistä tulemaan. Muuten homma rullasi hyvin. En kyllä ehtiny muuta kun keskittyä juoksemaan takaperin ja huutamaan, mutta hyvinhän se Elda tajusi pelkällä peruuttamisellakin, että mitä haettiin. Takaperin juoksemisessa mun jalat meni kyllä ihan hapoille. Huh!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit