Siirry pääsisältöön

Pihka


"Pihka"
Ran-Plan Furiousballad
 Syntynyt: 9.8.2013
Äiti: Nadador Café Mocca
Isä: Ran-Plan Hyperballad


Lonkat: - A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: OK 9/-14, 10/16
prcd-PRA status: Terve A (vanhempien mukaan)
Selkä: OK 9/-14 (epävirallinen)
Kilpirauhanen: OK 9/ -14, 10/-16
TGAA: negatiivinen 9/-14, 10/-16
Dilluutiovapaa
Hampaat: Pentupurenta Ok. Aikuisena oikea purenta ,kaikki hampaat
Väri: Ruskea valkoisin merkein

Paino: 12kg
Säkä: 42,5cm
Kasvu:
7vk. 2,5kg
8vk 3,1kg
12vk ja 6 päivää 5,6kg
15vk ja 4päivää. 6,4kg
19vk ja 4 päivää. 7,5kg
21 vk ja 5 päivää, (Päivän vajaa 5kk ) 8,3kg
23vk ja 2 päivä, (5kk ja 9päivää ) 8,6kg
6kk ja 9 päivää 9,2kg n.41cm
4päivää vajaa 7kk 9,4kg
7kk ja 14 päivää 9,5kg
7kk ja 22päivää 9,6kg
8kk ja 5 päivää 10,2kg
8kk ja 10 päivää 10,4kg
7 päivää vajaa 9kk 10,5kg
9kk ja 11 päivää 10,6kg (alkoi juoksut)
8 päivää vajaa 10kk 11,1kg
11kk 11,1kg
12kk 11,5kg
18kk 11,6kg, Medi 42,5cm

Harrastukset/saavutukset
Agility: Medi3 Agilityvalio, 1*hyppyserti
 Toko, RallyToko, Nose work
Canicross omaksi iloksi
2016 Arvokisa oikeus saavutettu

MH-luonnekuvattu osa-alueet ja videot
Luonnetesti 172p +++ osa-alueet ja video

Näyttelyt: JUN ERI, SA, SERT, VSP

Erino. mittasuhteet ja sukupuolileima. Sopiva luusto. Erittäin kaunis pää ja ilme. Kauniit korvat. Erino. ylä- ja alalinja. Hyvä häntä. Erino. etu- ja takakulmaukset. erino. turkki. Erino. kulmautunut edestä ja takaa. Kauniit tasapainoiset liikkeet. Helin Tenson

Lempinimet: Silakka, Pikkelssi, Pikelström, Pien, PikkuPako, WCDog, Rimpula, Pirjo

Suosikki agilityohjaus Pihkan kanssa: juosta täysiä suoraan
Pihkan suosikki este: Ehdottomasti PUOMI

Muuta: Erittäin tehokas ja tarkka nenänkäyttäjä, jonkin verran riistaviettiä

Toista koiraa hankkiessani tiesin mitä etsin ja halusin. Tutkin paljon sukuja ja koiria yhdistelmien takaa niin terveyden kuin luonteenkin osalta. Minulla oli jo yksi yhdistelmä johon tykästyin, mutta uroksen vaihduttua suunnitelmani muuttuivat. 

Eldan kasvattajan Tarun kanssa jutellessamme pentusuunnitelmistani, hän ehdotti minulle kasvattinsa Vendan tulevaa pentuetta. Alkujaan olin yhdistelmää miettinyt, mutta ajankohta olisi ollut liian aikainen. Onneksi juoksut myöhästyivät kuitenkin rutkasti. Yhdistelmän suku varsinkin äidin puolelta oli hyvin tuttu, ja molemmissa vanhemmissa oli ominaisuuksia joista pidin ja jotka täydensivät toisiaan. Pennut syntyivät Ran-Plan kenneliin. Kotiin sain kuin sainkin haluamani sukkatytön. Pentu valloitti minut uteliaisuudellaan, tasapainoisella suhtautumisella ympäristöönsä, touhukkuudellaan, hyvällä kontaktin ottamisella ja kevyehköllä rakenteellaan. Se näytti ja tuntui meidän pennulta ja siltä tuntuu edelleen. 
Pihkalla ei kotiutuessaan tai kasvattajalta lähtiessään ollut missään vaiheessa minkäänlaista ikävän tunnetta. Se touhusi autossa ja kotona, niin kuin olisi aina ollutkin osa perhettämme.

Pihka on ollut hyvin utelias tapaus, eikä  omaa juurikaan itsesuojeluvaistoa. Onneksi ollaan vältytty monilta läheltäpititilanteilta, kun pentu ajautui moninaisiin vaaroihin tutkimusmatkoillaan. Nenän käyttö on ollut jo pienestä pitäen vahvaa ja vahvistunut entisestään iänmyötä, vaikkei sitä olla mitenkään vahvistettu. Kaikkien namit pongataan taskuista ja repuista oltiin sitten näyttelyissä, treeneissä tai kisoissa.

Pihka on perus sosiaalinen ja tervehtii hyppäämällä vasten vispaten häntää.  Sen kun vieraat ehtivät istuutua on Pihka ehtinyt hypätä syliin se ei lupia kysele, vaan toimii ennen kuin kukaan kerkeää tekemään yhtään mitään.
Ainoastaan säntäilevät taaperoikäiset ovat Pihkasta hieman epäilyttäviä.

 Pentuna Pihka oli hyvinkin mielistelevä, mutta aikuisena ego tuntuu olevan kohdillaan. Vanhempia koiria se selkeästi kunnioittaa ja nuoirempia se juoksuttaa perässään. samanikäluokan narttujen kanssa on vähän varuillaan. :D Uroksia se tykkää käskyttää toimimaan oman pillinsä mukaan. Hihnassa Pihka innostuu välillä koirien ohitustilanteissa ja saattaa tulla muutama pörähdys turhautumisesta.

Pihka on myös semmoinen pieni kiusankappale, joka venyttää rajoja hyväntahtoisuuttaan hyödyntämällä. Halutessaan se saa Eldankin leikkimään mielistelevän ärsyttämisen ja sähläämisen kautta. Pihka tykkää leikkiä myös itsekseen   selällään möyryten lelujensa kanssa. Pihka osaa olla hyvinkin periksiantamaton. Jos se on päättänyt saada haluamansa se myös yrittää ja yrittää lannistumatta. Hänen haluamien asioiden kielto ei mene kyllä kerrasta kaaliin, vaan se venyttää rautalankaa tappiin asti.

Iltaisin Pihkasta kuoriutuu sylikoira joka tunkeutuu paijattavaksi ja rapsuteltavaksi. Pihkaa kutsutaan myös TV-dogiksi. Se tykkää seurata kanssamme TV:tä tai videoita netissä. Lemppari ohjelmia taitavat olla agility, frisbeegolf, tennis, biljardi, esteratsastus ja jalkapallo. :D Iltaisin Pihkan lempipaikka on röhnöttää sohvalla isännän päällä paijattavana.

Harrastuksissa Pihkasta pidän erityisesti siitä, että se osaa padota. Pihka on mielestäni hyvä rentoutumaan agilitykisoissa. Yleensä kun sen hakee häkistä lämmittelemään se pyyhkii hetken unihiekkoja ja taas on meno päällä. Nykyään Pihkasta lähtee ääntä omaa vuoroa odotellessa ja se suorustaan pursuaa innosta päästä radalle. Radalle päästyään se on kuitenkin hiljainen työskentelijä eikä normivesikoirien tapaan räksytä ja komenna ohjaajaa. Palkkana pallo on pop agilityssä ja vetolelutkin toimivat. Vanha nahkarukkanen on Pihkasta ihan huippupalkka. Tokossa toimii niin namit kuin lelutkin.

Pihka on melko ohjaajapehmeä agilityssä ja tokossa hyvin kuuliainen ja tarkka työskentelijä. Agilityssä ohjaajapehmeys asettaa joskus haasteita, sillä 

Pihka on hyvin estehakuinen ja osaltaan myös itsenäinen ja tuppaakin tekemään omia valintojaan kuuntelematta, vaikka toisaalta se haluaa hirveästi onnistua ja tehdä asioita oikein. Mutta jakka me hioudutaan tässä yhteen ja opitaan lukemaan paremmin toisiamme, uskon että mahdollisuuksia on vaikka mihin. 

Pihkalla olemme todenneet myös perus Espanjanvesikoiraa korkeamman paimennusvietin. Pennusta asti se on koiraleikeissä vaaninut matalalla josta tehnyt


valehyökkäyksiä. Seitsemänkuisena se pääsi ensimmäisen kerran lampaille, ollen porukan nuorimpana selkeästi pätevin ja innokkain. Vauhtia hommaan oli ehkä turhankin paljon. Paimennustaipumus näkyy myös palkkapallojen paimentamisena ja silmäpaimennustakin on havaittavissa. Saa nähdä intoudummeko vielä enemmänkin paimennuksen saloihin.Tulevaisuus näyttää mitä kaikkea  Pikkelssistä vielä kuoriutuu. Se on koira jonka kanssa hymy tulee väkisin huulille. Pihkasta elämää ei pidä ottaa liian vakavasti. :D


 video: Pihkan ensimmäinen vuosiKuva: Janne Lindberg


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Espanjanvesikoiran hankinta

Pihka on astutettu!

Rico kävi hurmaamassa Espanjanlaisilla kiehkuroillaan meidän Pihkan. <3 Kukapa voisi vastustaa Ricoa, sillä minäkin olen aivan Ricon lumoissa. :) Harvoin tapaa noin tasapainoista perrourosta. Rico oli meillä lähes viikon verran ja oli heti todella rennosti meillä kotona arjessa. Kaikki vieraat toivotettiin avosylin vastaan ja illalla se nautti sohvakainaloisena.

Rico ei turhia hötkyillyt, vaikka Pihka tyrkyttikin itseään kovasti jo muutaman päivän. Rico viileästi kävi tsekkaamassa Pihkan takamuksen ja totesi, ettei vielä ole tärppipäivät. Maltas likka nyt odottaa. Todella cool äijä! :) Sitten kun oikea aika koitti homma hoidettiin tyylillä pakettiin.

Kristiankin totesi kotona, että onhan toi äijä älyttömän helppo noihin meidän narttuihin verrattuna. Noilla nartuilla kun aina metkut mielessä ja Rico selkeesti ajattelee suoraviivaisemmin. Propsit myös Ricon omistajalle hyvästä kasvatuksesta. Rico oli äärimmäisen hyvätapainen. Taisi olla niin minusta kuin Pihkastakin todella nappival…

Agilityn SM-kisat

Agilityn suomenmestaruuskilpailut on takana. Hieno tapahtuma ja upea tunnelma. Tunteita sai kokea taas laidasta laitaan; onnistumisia ja myös karvaita epäonnistumisia.Oli huikeaa kun pääsin osallistumaan kilpailuihin kummankin koiran kanssa. Molempien kanssa oltiin yksilöissä ja Pihkan kanssa kisattiin myös lauantaina joukkueessa. Elda kanssa päätin ettemme joukkueeseen lähde, sillä joukkuekisat olivat vain kolmessa säkäluokassa ja kun Elda on mennyt koko kauden vain pikkumaksirimoilla, ei ollut kauhea into lähteä sinne 60 rimoille. Varsinkaan kun oman seuran joukkueeseen emme päässeet, sillä emme olleet keränneet normimakseista tietysti niitä rankingpisteitä kun tulokset olivat pikkumaksien puolella. Toivottavasti saataisiin ens vuonna myös joukkuekisa pikkumakseihin. Tarjolla olisi ollut muutamakin seura joilta uupui koirakkoja, mutta päätin että keskitytää Eldan kanssa yksilöihin, sillä ei olla muutenkaan vedetty tuplakisapäiviä pitkiin aikoihin.

Pihkan kanssa oltiin oman seuran A…